Medi Feet | Medische behandelingenMedi Feet
16826
page,page-id-16826,page-child,parent-pageid-16792,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Medische behandelingen

MEDISCHE PEDICURE BEHANDELING

De basisbehandeling wordt uitgebreid met extra aandacht voor de problemen die door diabetes, reuma, spasme, verwaarlozing en ouderdom aan de voet kunnen ontstaan. Drukplekken worden voorkomen en wonden verzorgd. Dit alles met het oog op een verslechterde doorbloeding en een verminderd gevoel.
Deze controle wordt bij de eerste behandeling in de vorm van een screening uitgevoerd en zal jaarlijks worden herhaald. Adviezen zijn dwingender dan bij een basisbehandeling, daar het extra belangrijk is de conditie van de voet goed te houden. Een eventueel verminderd gevoel aan de voeten kan ernstige gevolgen hebben, wanneer er niet op tijd wordt ingegrepen.

ORTHESE
Een orthese of teenstukje wordt (direct op de voet) gemaakt van siliconen. Om een goed passende orthese te maken wordt er voor het maken van de orthese een voetonderzoek uitgevoerd. Hierbij wordt er gekeken naar de beweeglijkheid van de teen. Tevens worden uw schoenen bekeken aan zowel de binnen als de buitenkant.
Orthese zijn er voor verschillende doelen:

  • Protectie: tegen onder andere likdoorns op de tenen
  • Correctie: van bijvoorbeeld een klauwstand van de tenen
  • Consolidatie: hiermee wordt voorkomen dat een afwijking steeds erger wordt

PLAATSEN NAGELBEUGEL
Nagelbeugeltechniek is een techniek die vooral wordt toegepast bij problemen met de grote teen. Het gaat dan met name om teennagels die door diverse oorzaken scheef of krom groeien, en dan vooral in de nagelwallen voor problemen zorgen. Zoals bijvoorbeeld ingroeiende nagels. Bij nagelbeugel-techniek wordt er een beugel (o.a. een dun metalen draadje) over de nagel geplaatst die er voor zorgt dat de zijkanten van de nagel min of meer uit de wal getrokken worden en op deze manier gedwongen wordt om anders te gaan groeien. Deze vorm is geheel pijnloos. De beugel wordt vastgezet waardoor deze er niet af kan vallen. De beugel groeit dan met de nagel mee. Dit Ook kan de beugel na verloop van tijd verwijderd worden om hem weer verder op de nagel te plaatsen zodat de nagel nog verder gecorrigeerd kan worden.