Medi Feet | BLOG : Feet powerMedi Feet
17031
single,single-post,postid-17031,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

BLOG : Feet power

voetengras

06 mrt BLOG : Feet power

De voet is een complex geheel van 26 botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen die gelegen zijn in een web van zenuwen! Alle botjes in beide voeten vormen samen een kwart van alle botten in je lichaam! En in tegenstelling tot de rest van ons lijf gebruiken we ze vaak veel te weinig. Verstopt in mooie, goede schoenen voorzien van wellicht (speciaal gemaakte) zolen, hoeven onze voeten maar bitter weinig meer te doen. Met als uiteindelijk gevolg: klachten. En dit terwijl de functie van de voeten zo belangrijk is voor de rest van ons lijf en welbevinden.

Onze voeten hebben de volgende taken:
– het dragen van je lichaamsgewicht
– werken als schokbreker
– werken als een hefboom om voorwaarts te gaan als we lopen
– zorgen voor stabiliteit door zich aan te passen aan alle ondergronden
– door de beweeglijkheid heeft de voet ook een pompfunctie om lichaamsvloeistoffen richting hart te pompen.
– ze zorgen als ze gezond en goed getraind zijn voor een goede houding. De stand van enkels, knieën, bekken en rug verbeterd als de voeten getraind zijn.

De voeten zijn best smal vergeleken bij de rest van ons lijf. De impact van elke stap is een enorme kracht op onze arme onderdanen. Deze kracht is groter dan 50% van ons lichaamsgewicht. Gemiddeld lopen we zo’n 3000 tot 4000 stappen per dag. Dit betekent dat onze voeten een een paar honderd ton per dag moeten dragen!

Een gezonde voet is sterk en flexibel. Zo’n 80% van ons krijgt helaas ergens wel een keer voetklachten. Vaak gaan we dan pas nadenken over onze schoenen en of we niet op zoek moeten naar betere exemplaren. Gek genoeg komt het trainen van de voeten niet snel bij ons op. Terwijl in dat relatief kleine stukje voet zoveel te doen is. Het helpt je voeten hun functies te verbeteren, terug te krijgen of te behouden. Maar ook levert het een betere houding op! Een goede stand van de voeten is bepalend voor het verloop naar boven: knieën, bekken, rug, schouders en nek !